Блокаж на скоростен лост

Обща информация

Блокажите на скоростния лост са механични устройства против кражба. Те блокират скоростната кутия и по този начин предотвратяват движението на автомобила. Те блокират превключването на предавките в задействаната заднва предавка (ръчна скоростна кутия), така че други предавки или селектори да не могат да бъдат включени.

Те са фиксирани здраво под / зад централната конзола с помощта на болтове с откъсваща се глава или гайки в съществъващи точки на каросерията, така че не е необходимо да се правят промени в самото превозно средство.

Класификацията става по различни типове (вижте обзора в края на тази страница) – за едно превозно средство обикновено може да бъде избран един тип блокаж на скоростния лост. До сега асортиментът се състои от около 2100 блокажи на скоростния лост, но те се произвеждат само по поръчка и съдържат прозиведен специално за тях цилиндър за заключване, както и съответните ключове.

Конструкция

Конструкцията при всички типове блокаж на скоростния лост е сходен, тъй като те винаги се състоят от основна част с ключалка (заключващ цилиндър) и заключващ болт/ щифт. Блокирането става по различни начини:

Или заключващият болт/ щифт се плъзга директно пред скоростния лост, или той се плъзга в насрещник, който е монтиран на превключващия механизъм. Цялата конструкция не се вижда отвън и е прикрепена към съществуващи точки на автомобила с помощта на болтове с откъсваща се глава или гайки (под / зад централната конзола).

След монтажа цилиндърът за заключване е достъпен за работа само отвън, така че затова обикновено трябва да се пробие 23-33 мм отвор в стената на конзолата.

Предимства

  • Заден ход или в положение за паркиране
  • Здраво свързан с каросерията на автомобила, не са необходими монтиране / демонтаж
  • Активиране с 2 пръста за секунди
  • Сигурно чрез секретни болтове или гайки
  • Закалена стомана и прахово покритие
  • Капсулирана ключалка за сигурност
  • Без нужда от поддръжка или от подаване на ток
  • Tестван от Съюза за технически контрол, без вписване в документите
  • Защитен срещу вибрации, удари, пробиване, издърпване и замръзване
  • 2 години гаранция

Монтаж

Разглобяване на конзолата

Дейност, която изисква знания и специфични умения, затова се препоръчва монтажът на бравата да се извършва от опитен механик в оторизиран автосервиз.

Монтажа на блокаж

В зависимост от модела на автомобила и използваните решения, ключалката е разположена в централната конзола от страната на пътника, от страната на водача или в горната част.

Монтажа на блокаж

Блокажът е прикрепен към съществуващите точки на автомобила.

Тест и откъсване на глави

Функцията се проверява и се откъсват главите на болтове или гайки.

Пробиване на дупката

Извършва се заключващ отвор на централната конзола и елементите на конзолата се монтират отново.

Крайният резултат

Монтираната брава изглежда естетически, а работата й е лесна и удобна.