Блокаж на Кормилен Вал

Обща информация

Блокажите на кормилния вал (наричани също блокажи на кормилото или блокажи на волана) не трябва да се бъркат с обикновения бастун за волан и не трябва често да бъдат закрепвани и сваляни. Те са основно механични устройства против кражба, които предотвратяват управлението.

За да се предотвратят опасности и да се избегнат злополуки, те също са оборудвани с електронна част, която предотвратява стартирането на автомобила – в зависимост от автомобила се прекъсва запалването, стартера, подаването на гориво и др. Блокажът на кормилния вал е фиксиран здраво под / зад капака на волана с помощта на болтове с откъсваща се глава е или гайки в съществуващите точки на каросерията, така че не е необходимо да се правят промени в самото превозно средство.

Блокажът на кормилния вал се разработва индивидуално за всяко превозно средство, тъй като всяко превозно средство има различни възможности за монтаж в близост до кормилната колона. Освен това разработването на тези скоби може да бъде направено за почти всички автомобили, микробуси, ванове, кемпери, автобуси и камиони.

Производството се извършва по поръчка, която съдържа еднократно произведен заключващ цилиндър, както и съответните ключове.

Конструкция

Производството се извършва по поръчка, която съдържа еднократно произведен заключващ цилиндър, както и съответните ключове.

Механичният блокаж се осъществява по различни начини:
Заключващият болт / щифт се плъзга директно към кормилната колона или в насрещник, прикрепен към кормилната колона.

Вторият блокаж се извършва чрез прикрепяне на модул в зависимост от автомобила, например към запалването, стартера, подаването на гориво.

Отвън цялата конструкция не се вижда и е закрепена с помощта на болтове с откъсваща се глава или гайки в съществуващите точки на автомобила. След монтажа цилиндърът за заключване е достъпен за работа само отвън, затова в зависимост от блокажа на кормилния вал понякога трябва да се пробие 33- милиметров отвор в капака на волана.

Предимства

  • Механичен, електрически блокаж на волана и стартера на автомобила (2 в 1)
  • Здраво свързан с каросерията на автомобила, не е необходимо допълнително монтиране и демонтиране
  • Бързо активиране за секунди
  • Сигурно чрез секретни болтове или гайки
  • Закалена стомана и прахово покритие
  • Капсулирана ключалка за сигурност
  • Тестван от Съюза за технически контрол и без нужда от поддръжка
  • Защитен срещу вибрации, удари, пробиване, издърпване и замръзване
  • 2 години гаранция